Domov > Storitve > Oblikovanje telesa > 2v1 maderoterapija

2v1 MADEROTERAPIJA po Perfect body metodi

2v1 ker gre za Maderoterapijo, torej masažo z lesenimi pripomočki kot tudi za manualno stimuliranje limfnih vozlov. Perfectbody metoda je sistem, celota različnega znanja in metod, ki obravnava stranko kot celoto, usmerjena je na odkrivanje vzroka in doseganje popolnega rezultata. Lahko bi rekli, da je maderoterapija leseni pripomoček, perfectbody metoda pa je znanje kako ta pripomoček uporabiti, da dosežemo popolni rezultat.

Kako deluje maderoterapija?

Z maderoterapijo pospešujemo mikrocirkulacijo, poveča se prekrvavitev. Zmanjšuje se pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni. Posledica je povečan dotok kisika in hranljivih snovi, zaradi česa se videz tkiva izboljša. S pospešitvijo limfnega sistema se poveča izločanje odpadnih snovi iz telesa. Tekočina, ki je ujeta v medceličnem prostoru se sprosti.


Vezivno tkivo - fascija z masažo in raztezanjem postane bolj tekoča in mehka, kar jo naredi bolj prožno in prilagodljivo, videz pomarančne kože se izboljša. Z različnimi metodami razbijamo maščobne celice, ki so se prepletle v skupke. Iz maščobne celice se sprosti maščoba, ki preide v krvni in limfni pretok. V krvnem obtoku se porabi za delovanje telesa, za energijo. V limfnem odtoku se izloči iz telesa.

 

Čeprav z maderoterapijo delujemo posredno na celotni organizem, se bomo osredotočili na tkiva, na katera delujemo direktno. To so:

  1. Povrhnjica: Z maderoterapijo delujemo na več plasti kože, se pa vse spremembe, ki se dogajajo globje v tkivu, pokažejo na zunanji površini kože - na epidermisu. Z lesenimi pripomočki delujemo tudi na površino kože, odluščijo se odmrle celice, zaradi nanosa olja je koža lepšega videza, barve in bolj gladka na dotik.
  2. Vezivno tkivo: Vezivno tkivo sestavljajo celice, ki nekaj povezujejo, pritrjujejo in podpirajo - vežejo.
    Vezivno tkivo služi tudi kot začasno odlagališče toksinov (presnovnih ostankov, kislin in drugih telesu škodljivih snovi), nevtralizira kisline in vzdržuje kislinsko bazično ravnovesje, omogoča prenos snovi po telesu, opora različnim delom telesa, zaščita organov in hranjenje energijskih zalog. Sem sodi več različnih skupin vezivnih tkiv, vsa so sestavljena iz celic fibroblastov, ki proizvajajo beljakovinsko molekulo kolagen in medceličnine v kater i so vezivna vlakna (kolagen, elastin).

 

Zakaj je 2v1 Maderoterapija po Perfect body metodi tako učinkovita?

Uporabljamo tri vrste valjčkov za ustvarjanje kompresijske sile, in sicer na začetku uporabimo valjček z namenom segrevanja kože in pripravo tkiva na nadaljnjo uporabo. Drugi valjček uporabimo za večanje prožnosti vezivnega tkiva (fascije), nato pa še tretji valjček, ki se uporabi z namenom razbijanja maščobnih celic, saj prodre najgloblje v tkivo.

Poglobljen učinek

Perfectmadero uporablja princip vakuuma - visokega in nizkega podtlaka, ki vpliva na globlje ravni našega tkiva, kjer s prsti ali valjčki ne dosežemo. S pomočjo vakuuma se toksini sprostijo, fascija pa postane bolj hidrirana, čvrsta in elastična. Rezultat je odprava celulita, manjši obseg in večji tonus kože.

Sprostitev

Limfnih in krvnih kapilar:S pomočjo vakuuma ustvarimo nizek tlak v skodelici, ki kožo posrka vase in jo dvigne - hkrati pa tkivo raztegnemo in omogočimo limfnim in krvnim kapilaram, da se sprostijo.  Posledica tega je, da se več krvi pretaka v globlje ležeče, večje vene, kar omogoči prekrvavitev tistih predelov, ki so bili prej slabo prekrvavljeni.

Takojšen rezultat

Perfectmadero izboljša mikrocirkulacijo ter poveča pretok hranilnih snovi in kisika v telo. Limfne kapilare postanejo bolj pretočne in s pomočjo vakuuma vsrkajo več limfe, s čimer dosežemo učinkovito razstrupljanje telesa in takojšen rezultat: znatno izgubo centimetrov.

Zmanjšanje obsega

S pomočjo skodelic in vakuuma dosežemo ekstrakcijo maščobe iz celice, ki nato potuje v medceličnino. Zatem, se s pomočjo posebne tehnike prenese v limfne vozle. Naloga limfnih vozlov je čiščenje limfne tekočine, v kateri zdaj najdemo to izločeno maščobo. Ker je proces razstrupljanja pospešen, telo z izločanjem in znojenjem odstrani vso maščobo, odvečno vodo in toksine. Rezultat je nekaj centimetrov manjši obseg na področju, kjer smo izvajali Perfectmadero.

Zato dosežemo neverjeten rezultat že po eni sami terapiji maderoterapije Perfectmadero.

three horizontal lines
SI
IT
maps pin black
tel icon
facebook logo
angle circle arrow up icon
close line icon

Sproščanje

Klemen Medeot

+386 30 644 453

close line icon

Oblikovanje telesa

Maja Kragelj

+386 30 644 453