Domov > Storitve > Sproscanje > Energetska antistresna terapija

Energetska antistresna terapija

Živimo v obdobju, kjer smo podvrženi veliki količini stresa, od tu tudi razlaga zakaj narašča število obolelih ljudi. Ocenjuje se, da je za 80% vseh bolezni krivec ravno negativen / kroničen stres.

Kaj je stres?

Stres oziroma stresna reakcija je (psiho)nevroendokrina in imunska reakcija na stresor, kot ga vidi in doživlja posameznik, po lastnem bojnem načrtu imunskega sistema. Stres obrne vse na glavo. Najprej naredi nered v možganih, tako da se v stanju strahu spremenimo iz inteligentnega bitja bolj v reaktivno bitje. V vsaki stresni reakciji se telo presnovno prestavi v višjo prestavo, v višje obrate. V stresu obstaja samo razgradnja (katabolizem), zato ni energetskega, funkcionalnega niti strukturnega okrevanja celic ali organov. Med sisteme, ki so v stresni reakciji zelo aktivni, sodijo; možgani, srčno-žilni sistem, dihala, endokrini sistem in mišice, medtem ko so prebava, delovanje ledvic, libido ali želja po hrani in zabavi izključeni.

Kaj je kroničen stres?

Če se stresne reakcije pogosto ponavljajo, si sledijo druga za drugo ali so celo stalno prisotne, tako da telo ne more okrevati, govorimo o negativnem stresu. Pri tem ni nujno, da je stresor, ki je izzval stresno reakcijo, v obliki zahtevnega ali nesramnega šefa ali doživetega ropa, kot si ljudje to po navadi predstavljajo. Stresor je lahko pritajen in stalno prisoten v obliki negotovosti, strahu, grožnje, skrbi, napetosti ali nezadovoljstva. Deluje tiho in neopazno. Negativni kronični stres je povezan s številnimi simptomi in boleznimi vseh organov. Najpogosteje ga povezujemo z večino srčno-žilnih bolezni, presnovnimi, psihiatričnimi in rakavimi boleznimi. Kronični stres je povezan tudi z boleznimi, ki so posledica oslabljenega delovanja imunskega sistema.

Kaj se dogaja s telesom, ko smo pod stresom? Stres deluje na avtonomni živčni sistem, kateri nadzoruje 80% vseh telesnih funkcij in je zelo občutljiv na kroničen stres. Ta sistem sestavljata simpatikus in parasimpatikusSimpatikus deluje, ko smo aktivni; parasimpatikus pa, ko počivamo, spimo,... Težava se pojavijo, ko simpatikus začne prevladovati, to pomeni, ko premalo spimo, imamo pretirane skrbi, dosti dela, takrat je parasimpatikus "podhranjen".
Torej, ko smo pod vplivom kroničnega stresa ni pretoka energije skozi telo in posledično celice ne dobijo zadostne količine le-te, kar pripelje do razgradnje celic. Najprej se prične odražati na našem počutju (tesnoba, občutek nemoči, nespečnost, težave s koncentracijo, čustvena nestabilnost, pomanjkanje ustvarjalnosti, pesimizem, različni strahovi, kaotičnost, poslabšanje spomina,...), kasneje pa lahko nastopi bolezensko stanje (rakava obolenja, kronične bolezni, šibek imunski sistem (alergije, okužbe, avtoimunske bolezni), spolne motnje in disfukncije, ...). Pomanjkanje energije je torej vzrok za nastanek večine motenj ter neizpolnjenih želja.

Kaj dosežemo z energetsko antistresno terapijo?

Z energetsko antistresno terapijo omogočimo ponoven pretok energije skozi telo in pravilno delovanje čaker ter ponovno ravnovesje med simpatikom in parasimpatikom. Posledično celice pričnejo ponovno delovati, saj jim omogočimo dovoljšnjo količino energije in s tem prekinemo fazo razgradnje.

Koliko tretmajev je potrebnih?

Običajno se izvede 5 tretmanov, 1 na teden. Trajanje tretmaja je približno od 40 do 45 minut.

three horizontal lines
SI
IT
maps pin black
tel icon
facebook logo
angle circle arrow up icon
close line icon

Sproščanje

Klemen Medeot

+386 30 644 453

close line icon

Oblikovanje telesa

Maja Kragelj

+386 30 644 453